Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Λακωνία

Μια «ασθενής» σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01:30 στην Πελοπόννησο, γνωστοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν ότι το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση 173 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της Αθήνας και 13 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της Νεάπολης Βοιών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές μέχρι στιγμής, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Λέκκας: Επιφανειακός ο σεισμός

«Επρόκειτο για έναν επιφανειακό σεισμό πάνω στο τόξο», ήταν το σχόλιο του πρόεδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα στο enikos.gr για τον σεισμό που ταρακούνησε τη Μονεμβασιά και έγινε αισθητός και στην Αττική.«Έγινε αισθητός και στην Αττική», είπε ακόμη ο κ. Λέκκας.

Νέα σεισμική δόνηση στη Μονεμβασιά

Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε η Μονεμβασιά λίγα λεπτά αργότερα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση σημειώθηκε στη 1.41 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ήταν μεγέθους 3,5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα 17 χιλιόμετρα νότια της Μονεμβασιάς.


Πηγή:madata.gr