Γαρίδες κανταΐφι με σάλτσα σαγανάκι!

Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι να μαλακώσουν. προσθέτετε την...

ντομάτα και μαγειρεύετε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά.

Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτετε τον βασιλικό και χτυπάτε τη σάλτσα με ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι να γίνει σαν κρέμα.

Καθαρίζετε τις γαρίδες και κρατάτε μόνο τις ουρές τους. Απλώνετε το κανταΐφι σε 16 μικρές λωρίδες στον πάγκο της κουζίνας, βρέχετε με λίγο ελαιόλαδο και τυλίγετε τις γαρίδες σφιχτά.

Ζεσταίνετε το σπορέλαιο στο τηγάνι και όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 160οC τηγανίζετε τις γαρίδες , μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι μαζί με την ψιλοκομμένη ντομάτα και σβήνετε με το ούζο. Στη συνέχεια προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε τη φέτα σπασμένη, τη φρέσκια ρίγανη, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε ένα μακρόστενο πιάτο στρώνετε τη σάλτσα και τοποθετείτε πάνω τις γαρίδες. Γαρνίρετε αν θέλετε με λίγα μικρά φύλλα, όπως παντζαρόφυλλα καιν σερβίρετε.


Υλικά
16 γαρίδες Νο2
200γρ. κανταΐφι
100ml ελαιόλαδο
100γρ. φέτα
100γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
80γρ. ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
50ml ούζο
3γρ. ρίγανη φρέσκια
500ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
400γρ. ντομάτα στον τρίφτη
100γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
50γρ. καρότο τριμμένο
50γρ. σέλερι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
10γρ. βασιλικό
60ml ελαιόλαδο