Μια μους να σου φύγει ο νους!

Espresso και ricotta, δυο Ιταλικής προέλευσης συστατικά, αναδεικνύονται σε αυτή την αναπάντεχα πλούσια μους, που δεν έχει αυγά!

1. Πολτοποιούμε τη ricotta στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία. Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και 
την αφήνουμε στην άκρη.

2. Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι το μίγμα να στέκεται. Το αφήνουμε στην άκρη

3. Βράζουμε ⅟4 του φλιτζανιού νερό. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τον espresso σε 2 κουταλιές από το βρασμένο νερό και σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε καλά το υπόλοιπο νερό με τη σκόνη για ζελατίνη.

4. Αναμιγνύουμε το μίγμα του espresso με την ricotta και προσθέτουμε το μίγμα της ζελατίνης και την χτυπημένη κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά.

5. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα και στην συνέχεια με ένα κορνέ το μοιράζουμε σε 6 ποτήρια για παγωτό. Τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον άλλη 1 ώρα.

6. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το ξύσμα σοκολάτας.

Τυρί: Ricotta

Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες στο ψυγείο
Δυσκολία: Εύκολη

Θα χρειαστείτε:

• 2 φλιτζάνια ricotta
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
• ⅓ του φλιτζανιού ζάχαρη
• 2 κουταλάκια του τσαγιού στιγμιαίο Espresso
• 1 κουταλάκι του τσαγιού ζελατίνη σε σκόνη
• Ξύσμα σοκολάτας