Θεσσαλονίκη: Ομάδα άμεσης επέμβασης για την καθαριότητα

Και συγκεκριμένα για τα έκτακτα προβλήματα καθαριότητας στο δήμο Θεσ-νίκης προανήγγειλε ο  εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Λ. Ζαχαριάδης.

Θα λειτουργεί καθημερινά και όλο το 24ωρο και η ομάδα θα απαρτίζεται από 30-40 εργαζόμενους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε ότι η εν λόγω ομάδα θα ασχολείται με την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων που εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών στα πεζοδρόμια, με τη ρίψη μπαζών, την απόρριψη κλαδιών ή με κατεστραμμένους κάδους απορριμμάτων.

"Θα δώσουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στην άμεση ανταπόκριση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Θα σχηματιστεί Ομάδα Άμεσης Επέμβασης. Ο δημότης θα τηλεφωνεί θα μας ενημερώνει για το πρόβλημα και στη συνέχεια εμείς θα προσπαθούμε όχι μόνο να ανταποκριθούμε και να το λύσουμε, αλλά να τον ενημερώσουμε για τις κινήσεις που κάναμε" δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Οι δημότες θα μπορούν να καλούν είτε στο τηλεφωνικό κέντρο (2310 494500 - 503), που λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα - αργίες από τις 8 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι, είτε διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης "Βελτιώνω την πόλη μου".

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, που ανέλαβε καθήκοντα πριν το Πάσχα με απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη "σε ένα δίμηνο θα υπάρχουν τα πρώτα δείγματα γραφής από τη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη", ενώ επιδίωξη είναι πέρα από την αποκομιδή των σκουπιδιών και η βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών (πιο εντατικό πλύσιμο κάδων και δρόμων).

Όσον αφορά την ανακύκλωση, υποστήριξε πως μέσα στον μήνα θα προστεθούν άλλοι 1000 μπλε κάδοι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση του ποσοστού των ανακυκλώσιμων υλικών. "Η αποκομιδή των απορριμμάτων μαζί με την ανακύκλωση είναι δύο συγκοινωνούντα δοχεία. Όσο περισσότερο λειτουργεί η ανακύκλωση, τόσο λιγότερα σκουπίδια καταλήγουν στους ΧΥΤΑ. Τα δείγματα είναι ενθαρρυντικά", είπε ο κ.Ζαχαριάδης.


Πηγή:rthess.gr