Στη Σκιάθο το Σχολείο Τουρισμού OnTour – Ξεκινάνε οι δηλώσεις συμμετοχής

Στην διαμορφωμένη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Σκιάθου στο Μπούρτζι θα πραγματοποιηθεί το Σχολείο Τουρισμού on Tour την Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Μαΐου. 

Οι τρεις Local Ambassador που θα φέρουν σε πέρας την όλη διοργάνωση είναι ο Νίκος Τζούμας που δραστηριοποιείται δημοσιογραφικά στην περιοχή με μεγάλη οργανωτική εμπειρία σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, ο Αθανάσιος Ζλατούδης Δημοτικός και Επιμελητηριακός Σύμβουλος, Σύμβουλος επιχειρήσεων τουρισμού και περιφερειακής Ανάπτυξης, και ο Λάμπρος Σανιδάς με πλούσιο βιογραφικό σε τουριστικές επιχειρήσεις στα τουριστικά θέματα.

Η παραπάνω πρωτοβουλία (Σχολείο Τουρισμού On Tour) ανήκει στο INSETE, το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και το SETE Training ενώ στις Β. Σποράδες την Συνδιοργάνωση έχουν η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Σκιάθου.

Εθνική Υποστηρικτές είναι η Aegean, Effect Communication, και η Ε-Surv.

Σήμερα άνοιξε και η φόρμα όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο Σχολείο Τουρισμού να γίνουν ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και το σημαντικότερο, ΧΟΡΗΓΟΙ αυτής της προσπάθειας με διάφορους τρόπους.

Η Σκιάθος και οι Β. Σποράδες γίνονται έτσι οι πρώτοι προορισμοί μαζί με τον Πόρο, τον Όλυμπο και την Χίο που ξεκινάνε αυτή την μοναδική σε εμπειρία τουριστική εκπαίδευση.

διαβάστε περισσότερες πληροφορίες πατώντας ΕΔΩ

Τι είναι το Σχολείο Τουρισμού

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour, που δημιουργήθηκε μέσα από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), τον εκπαιδευτικό του πυλώνα το SETE Training και το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, είναι μία εκπαιδευτική εκδήλωση, διάρκειας μίας ή δύο ημερών, με αποκλειστικά τουριστική θεματολογία που στόχο έχει να υλοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα.

Σκοπός είναι μέσα από τη διοργάνωση των Σχολείων να εκπροσωπηθούν μία πληθώρα αξιών που έχουν ανάγκη να αναδείξουν οι σύγχρονες τοπικές κοινωνίες και μέσα από το πρίσμα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, να αναδειχθούν η προσφορά, ο εθελοντισμός, οι συνέργειες και η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, ακολουθώντας το παράδειγμα και τη φιλοσοφία του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ευελπιστεί στο να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς και άτομα, να προσελκύσει δυναμικούς ομιλητές του κλάδου που έχουν να προσφέρουν νέες ιδέες και επικαιροποιημένες γνώσεις και να δώσει κίνητρο και γνώση σε όσους ασχολούνται άμεσά ή έμμεσα με τον τουριστικό κλάδο της χώρας συνεισφέροντας στην ανάπτυξη και την ανάδειξη του.

Τέλος, το Σχολείο Τουρισμού OnTour βασίζει τη λειτουργία του στον εθελοντικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα όλων των μερών του (οργανωτική ομάδα, ομιλητές, λοιπό ανθρώπινο δυναμικό, συνεργαζόμενες επιχειρήσεις). Βάσει αυτής της φιλοσοφίας η συμμετοχή του κοινού είναι
ανοικτή και χωρίς κανένα κόστος.