Η ομελέτα Αλλιώς

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα φας αλλά υπάρχουν κάποια κόλπα που θα κάνουν τη διαφορά.



Αν τα θες κρεμώδη, δηλαδή όχι πολύ ψημένα, τότε σπάσε τα αυγά και ανακάτεψέ τα με 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος. Λιώσε μια κουταλίτσα βούτυρο και ρίξε το μίγμα. Αν θες βάλε μέσα ό,τι θες - τυρί, πιπεριά κλπ- και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να ψηθούν.



Αν θέλεις κάτι πιο γρήγορο πάρε το αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας πρόσθεσε βούτυρο, σπάσε ένα αυγό μέσα σε ένα μπολ και άστο το να γλιστρήσει στο τηγάνι σας όπως είναι. Κάνε το ίδιο με τα υπόλοιπα αυγά και έπειτα χτύπησέ τα. Μέσα στο τηγάνι.



Τρίτο κόλπο για αφράτα αυγά με μεγάλα κομμάτια. Σπας τα αυγά και τα ανακατεύεις, βάζεις πιπέρι και αλάτι και έπειτα βάζεις δύο κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι, ρίχνεις και αφήνεις το μίγμα να ζεσταθεί στο τηγάνι για μερικά δευτερόλεπτα. Έπειτα σπρώχνεις με την κουτάλα προς το κέντρο το μίγμα. Κάνεις το ίδιο αρκετές φορές μέχρι να δημιουργηθούν μεγάλα, αφράτα κομμάτια. Όταν έχουν σχεδόν γίνει, τα αφήνεις να μαγειρευτούν για λίγο ακόμη με κλειστό μάτι.





E-Radio.gr