Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Διεθνής ημέρα δράσης ενάντια στο φασισμό και την άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά και τις ρατσιστικές πολιτικές των στρατοπέδων και των κλειστών συνόρων, είναι η 17η Μαρτίου, με συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις να διοργανώνονται στην Ευρώπη και όλον τον κόσμο σήμερα Σάββατο.

Στη Θεσσαλονίκη η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) διοργανώνει συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12.00 το μεσημέρι σήμερα , συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση.

«Διαδηλώνουμε σε πολλές χώρες και πόλεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, πιάνοντας το νήμα από τη περσινή διεθνή κινητοποίηση στις 18 Μάρτη για να μπει φραγμός στην επίθεση σε δικαιώματα και ελευθερίες ντόπιων και μεταναστών, στην οικονομική βία της εξαθλίωσης σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, στις διακρίσεις σε βάρος όσων έχουν διαφορετικό χρώμα, φυλή, θρησκεία, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό και χώρα προέλευσης. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στα πρώτα θύματα του ρατσισμού, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή:rthess.gr