«Βόμβα» στη Super League: Τέλος η κεντρική διαχείριση από τη NOVA!

«Βόμβα» στα θεμέλια της Super League, του συνεταιρισμού που είχε ιδρυθεί την περίοδο 2006-2007 με κύριο σκοπό την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Πλέον, η αγορά θα είναι ανοιχτή για όλες τις ομάδες και καθεμιά θα μπορεί να διαπραγματευτεί μόνη της με οποιοδήποτε κανάλι επιθυμεί τα τηλεοπτικά δικαιώματά της.

Αυτός ο σκοπός θα πάψει να υφίσταται από την επόμενη αγωνιστική σεζόν, καθώς η τηλεοπτική πλατφόρμα της Forthnet, που κατέχει τα δικαιώματα, αποχωρεί από την κεντρική διαχείριση προκειμένου να διαπραγματευθεί σε διμερές επίπεδο με τους συλλόγους, είναι δε βέβαιο ότι οι όποιες συμφωνίες της δεν θα αφορούν και τις 16 ομάδες.

Το πρότυπο που θα ακολουθηθεί είναι εκείνο του ΠΑΟΚ, με τον οποίο η εταιρεία έχει συνάψει ξεχωριστή συμφωνία από το καλοκαίρι του 2017, με ισχύ και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η Forthnet έχει ήδη ενημερώσει τη διοργανώτρια αρχή, ενώ κοινοποίησε την απόφασή της και στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η εταιρεία Forthnet A.Ε. (στο εξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, ασκώντας σχετικό συμβατικό δικαίωμά της, προχώρησε σε λύση της συνεργασίας της (που περιλαμβάνει δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης) με τη διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α? Εθνικής Κατηγορίας, Super League, για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει».

Επίσημη αντίδραση από τη Super League δεν υπήρξε προς το παρόν, καθώς η Λίγκα έκανε γνωστό ότι το θέμα θα συζητηθεί θεσμικά στο προσεχές διοικητικό συμβούλιό της.

Πηγή:typosthes.gr