Γιουβέτσι «ορφανό» με μανιτάρια!

Οι παλιές νοικοκυρές συνήθιζαν να λένε «ορφανό» το γιουβέτσι, χωρίς κρέας, αλλά μόνο με το κριθαράκι.

Βράζουμε τα κριθαράκι περίπου τρία λεπτά λιγότερο από το χρόνο, που αναγράφει η συσκευασία. Σε άλλο....

κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Ανακατεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε στη συνέχεια την ντομάτα, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και το ζωμό λαχανικών.
Βράζουμε τη σάλτσα για 5 περίπου λεπτά.
Κατόπιν, ρίχνουμε σε ένα ταψί το κριθαράκι που το έχουμε σουρώσει και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.


Υλικά
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
400 γρ. ντομάτα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
750 ml ζωμός λαχανικών
1 ξυλάκι κανέλα
500 γρ. μανιτάρια κομμένα
Αλάτι, πιπέρι