Μητροπολίτης Άνθιμος: Μήνυμα υπέρ της «Μακεδονίας»

«Ευλογημένε λαέ της Μακεδονίας και του απανταχού ελληνισμού, από τα βάθη της καρδιάς μου που δεν κουράστηκε να αγωνίζεται για την ορθοδοξία και την...
Ελλάδας μας, απευθύνω αγωνιστικό χαιρετισμό για να σταθούμε αντάξθιοι στην ώρα τούτη της εθνικής μας δοκιμασίας» σημείωσε ο κ. Άνθιμος κατά τη διάρκεια της πρωινής δοξολογίας.

Ο Μητροπολίτης δεν θα συμμετέχει, εξαιτίας της επίσημης στάσης που κρατά η Εκκλησία της Ελλάδας, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία αλλά κάλεσε τους πιστούς να δώσουν δυναμικά το «παρών» σε όλες τις εκδηλώσεις για την Μακεδονία.

Εξάλλου, όπως σημείωσε, «η σημερινή σύναξη στον Ιερό Ναό και η άλλη που θα γίνει σήμερα για την υπεράσπιση των δικαίων μας,έχει σκοπό να διατρανώσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη ότι δεν χαρίζουμε σε κανένα το ιστορικό όνομα Μακεδονία».

«Αδελφοί σε γη και θάλασσες, σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, στα ανοιχτά περάσματα, φωνάξτε ότι η Μακεδονία ήταν και είναι πατρίδα των Ελλήνω. Όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία».

Σημειώνεται ότι στην πρωινή δοξολογία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην υφ. Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, οι βουλευτές της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στρατηγός εν αποστρατεία, Φραγκούλης Φράγκος και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης αλλά και οι Κρήτες που κατέφθασαν, χθες το απόγευγμα, στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και δίνουν διαρκώς δυναμικά το «παρών» τους.

Πηγή:rthess.gr