Νέο εμπορικό κέντρο 100.000 τ.μ, θα κατασκευαστεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

H απόφαση ελήφθη και η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει νέο mall στο κέντρο της  μέσω διαγωνισμού που προοωθεί η ΓΑΙΟΣΕ η εταιρεία που αξιοποιεί την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με το σχέδιο το νέο mall θα αναπτυχθεί στον  σταθμό του ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης όπου η διαθέσιμη έκταση είναι 120 στρέμματα. Το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου επιφάνειας έως 100.000 τ.μ. σε μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Ανάλογο εμπορικό κέντρο θα δημιουργθεί και στο Πειραιά στον αντίστοιχο σταθμό της πόλης αξίας 70 εκ. ευρώ σε έκταση 50.000 τμ με περ'ιπου 100 καταστήματα, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και των δύο εμπορικών κέντρω το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Αρχής γενομένης από τον Πειραιά, το σχετικό σχέδιο έχει ενεργοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και πλέον προχωρεί με γοργούς ρυθμούς ώστε να ξεκινήσει και ο σχετικός διαγωνισμός.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί τόσο η πολεοδομική μελέτη, όσο και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το ακίνητο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πειραιά. Η δημιουργία ενός μεγάλου Εμπορικού Κέντρου, του πρώτου του είδους του, στο λιμάνι του Πειραιά, δίπλα από τον μεγαλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο της Αττικής (σε απόσταση 100-150 μέτρων υπάρχουν 2 γραμμές Μετρό, Προαστιακός, Λεωφορεία και Τρόλεϊ και το λιμάνι φυσικά) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επενδυτικά προγράμματα για όλο τον Πειραιά.

Πηγή:seleo.gr